Ana Sayfa
Fakülte
Dekanın Mesajı

Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Sakarya Üniversitesi Fen Fakültesi 25 Temmuz 2022 tarih ve 5868 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kurulmuştur.

Fakültemizde biyoloji, fizik, kimya ve matematik bölümleri bulunmaktadır. Bu bölümler, temel bilimler alanında teorik yöntemlerle, gözlem ve deneylerle doğanın işleyişini ya da yasalarını ortaya çıkarmayı amaçlar. Temel bilimlerin ürettiği bilgiler, insanoğlunun refah düzeyinin gelişmesine öncülük etmektedir. Nitekim Fen Fakültesi öğrencileri problem tanımlama ve çözme, bilimsel düşünebilme, sebep-sonuç ilişkilerini değerlendirebilme gibi çok yönlü özelliklere sahip olacak şekilde mezun oldukları için, bilgi ve birikimlerini seçtikleri çalışma alanlarında kullanarak, sosyo-ekonomik ve teknolojik anlamda topluma değer katarlar.

Sakarya Üniversitesi Fen Fakültesinin tüm bölümleri FEDEK tarafından 2016 yılından beri akredite edilmektedir. Fakültemiz eğitim, Ar-Ge ve üniversite-sanayi işbirliği gibi alanlarda tecrübeli, yetkin ve değerli bir akademik kadroya sahiptir. Akademik kadromuz temel bilimler ve ilgili teknoloji alanlarına ulusal/uluslararası düzeyde önemli katkılar sağlamaktadır.  

Sakarya Üniversitesi, öğrencilerinin donanımlı ve ilgi duydukları başka alanlarda da öğrenim görmelerine büyük önem vermektedir. Bu amaç doğrultusunda fakültemiz öğrencileri, üniversitemizin Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Çift Anadal Programı (ÇAP) çerçevesinde eğitim alarak ikinci bir diploma sahibi olabilmektedirler. Benzer şekilde öğrencilerimizin pedagojik formasyon eğitimi alma imkanları vardır. Ayrıca 7 + 1 uygulaması kapsamında, öğrencilerimiz son yarıyıllarını özel sektörde tamamlayarak alanlarında tecrübe kazanmaktadırlar.

Fakültemizde isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrencilerimiz eğitimlerine temel dersleri İngilizce alarak devam etme imkânı bulmaktadırlar. Yurt dışı eğitim deneyimi için ise Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programları kapsamında çok sayıda üniversitede eğitim alınabilmektedir. Fakültemiz öğretim üyelerinin yer aldığı lisansüstü programların birçoğu ise öğrencilerimize İngilizce Yüksek Lisans ve Doktora fırsatı sunmaktadır.  

Kariyerinizi planlarken Sakarya Üniversitesi Fen Fakültesinin sunduğu bu imkânları göz önünde bulundurmanız büyük önem arz etmektedir. Ülkemize ve insanlığa önemli katkılar sağlayacak bireyler olarak kendinizi yetiştireceğinize inancımız tamdır.

Hepinize başarılarla dolu bir hayat diler, en içten sevgilerimi sunarım.

 

Prof. Dr. İlkay ŞİŞMAN

Fen Fakültesi Dekanı