Ana Sayfa
Fakülte
Fakültemiz Hakkında

Fakültemiz Hakkında

1992 yılında Sakarya Üniversitesi’ne bağlı olarak Fen Edebiyat Fakültesi kuruldu. Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 26 Temmuz 2022 Tarihli ve 31904 Sayılı Resmî Gazete ilan edilen 5868 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla kapatıldı. Kapatılan fakülte yerine Sakarya Üniversitesi Fen Fakültesi, Sakarya Üniversitesi insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi açıldı.

Fakültemiz bünyesinde Biyoloji Bölümü, Fizik Bölümü, Kimya Bölümü, İstatistik Bölümü ve Matematik Bölümü olmak üzere 5 bölüm bulunmaktadır. Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerinde öğrencilerimiz eğitimlerine devam etmektedir. İstatistik bölümü ise henüz öğrenci almaya başlamamıştır.

Fakültemizde öğretim dili Türkçe olmakla beraber isteyen öğrenciler üniversitenin İngilizce hazırlık bölümünde bir yıl İngilizce eğitimi alabilmektedirler. Öğrencilerimize ayrıca ders müfredatlarımız kapsamında zorunlu İngilizce dersleri ve seçimlik mesleki İngilizce dersleri sunularak İngilizce altyapılarını geliştirmelerine imkân sağlanmaktadır.

Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programlarıyla yurt içi ve yurt dışı eğitim hareketliliğine katılma imkânı sunulan öğrencile­rimiz bir veya iki dönem boyunca başka üniversitelerde eğitim alabilmektedirler. Dileyen öğrencilerimiz Yurtdışı eğitim ve staj hareketliliği imkânlarından da faydalanabilmektedirler.

İstatistik dışında diğer bölümlerimiz Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK ) tarafından akredite edilmiştir.